Mini-mini

Blev sugen på att testa hur litet man kan skriva ut med en resinskrivare.. en klassisk Benchy, 5mm lång istället för originalets 60mm.. men nu går det en 4 och 3mm version i skrivaren också..

Delta uppgradering

Nu pågår ett uppgraderingsprojekt av min Anycubic Kossel Linear Plus, där jag ska byta ut firmware från Marlin till Klipper. Fördelen med Klipper är att hårdvaran i skrivaren avlastas och alla beräkningar sker i en Raspberry PI, och det bara är styr kommandon skickas till skrivaren. Detta medför att man kan få upp ganska mycket högre hastigheter utskriften. Rörelser som idag går i mellan 60 och 80mm/s går att få upp till 150-200mm/s.

SLA DLP Rocks

Det är en ny värld som öppnat sig med min resin skrivare, man måste lära om från grunden. Men kvalitén på utskrifterna blir ju helt fantastisk.

Robomower

Ett projekt jag håller på just nu är att designa och bygga en robotgräsklippare. Chassit ritar jag i Fusion360 och kommer att 3D skriva, motorer har jag köpt på Ebay och elektroniken bygger på Arduino som kontrollkort och lite olika ”sköldar” till det.

Jag kommer att fylla på med information här när jag hinner.

Tillskott i familjen!

Sådå, äntligen fick jag beställt mig en resin skrivare! En Anycubic Photon-S! Förhoppningsvis så kommer den idag!

Välkommen till J3DI!

Jag planerar att ha lite blogg och annat här på sidan så småningom, men det är ju som vanligt lite trögt i starten.  Men det kommer sig nog så småningom.